Bloggvänner

torsdag 15 maj 2014

♥ Inneboende..


Hej!
Senaste 6 åren har det fräst 
och prasslat under vår altan
våran käre lille inne boende
Herr/fru Igelkott
i dag låg han/hon o lapade sol såg det ut som--
när jag fotade tassade han/hon under altanen igen
men verkade ganska
 orädd

Vad jag inte visste om Igelkotten är..

Den har som vuxen 5-7500 taggar
Kan leva upp till 16 år
men det normala 5-7 år
sover 18 tim per dygn
äter bla ägg o frukt
är ett nattdjur
(men inte denna inte
:0)


Sen är det en myt det där med att ställa ut mjölk
den skall absolut inte ha det!!
 Utan vatten
Jag tycker de är trevliga djur

Har ni någon inne /ute)boende?!

Må så gott
i morgon är jag ledig
wihoooo..
 kram Jessica


13 kommentarer:

 1. Vi har också inneboende av samma sort, som lämnar spår efter . Hoppas du får en skön ledig dag kram mammi

  SvaraRadera
 2. Jodå, även hos mig bor Igelkottar under altanen.. Vi själva ser dem inte så ofta men vår lille hund både hör dem och känner lukten.. När han är ute på altanen står han alltid med nosen ner på plankorna.. Igelkotten är en väldigt trevlig inneboende tycker jag :)

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Åh så söt! Jag vill också ha en igelkotte :)

  Önskar dig en fin fredag!
  Kramis
  Ina

  SvaraRadera
 4. Visst är det mysigt med igelkottar! Härligt att ha en sådan inneboende! Tyvärr tycker jag att det är sällan jag ser ngn nu för tiden!
  Ha nu en fortsatt ljuvlig dag! Kram Annika

  SvaraRadera
 5. Vet du lilla vän, att min dotter hade en igelkottsfamilj under
  sin altan. Men hon blev rädd för den, den gick som till anfall. Hon trodde att det kunde vara att hon var rädd om ungen den fått. Den fräste åt henne. Det där med mjölk läste jag om i någon tidskrift. Min mormor satte alltid fram ett fat med mjölk på. Men det är ju nästan 100 år sen.
  kram från Hajan

  SvaraRadera
 6. Vilken gullig inneboende gäst du har ;)....har inte sett en igelkott på mååånga år.....önskar dej en trevlig helg...nu ska jag till frissan.......tandläkarbesöket gick bra och fort...puh!
  Kram bia

  SvaraRadera
 7. De är så söta igelkottarna ..ha en fin helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 8. Men ååååh!!!! Jag ÄLSKAR igelkottar, de är helt bedårande! Jag har en kompis som en gång hittade en överkörd igelkottsmamma i ett dike. Runt henne gick det 4 små förvirrade ungar och pep:( Hon kunde inte lämna dem där utan tog hem dem och ringde veterinär för lite goda råd. Jag fick komma och titta på dem och det var de SÖTASTE djurbarn jag någonsin sett!! Tänk dig en igelkott som var i storlek som en MATSKED!
  Hon matade dem med grädd-vatten i pipett (inte mjölk sa veterinären, som du också vet) varannan timme i flera dygn. Man skulle också massera deras små magar så att maten smälte. Kattmat på burk var bra också. Men de överlevde tyvärr inte trots hennes kämpande..:(
  Min sambos mormor hade igelkottar boende hos dig. Varenda eftermiddag kom de kl. 16.00 och stod och väntade. På pannkakor!:) För det fick de varenda eftermiddag!:) Och så var det en sista igelkottsberättelse.
  Jag stod på hantverksmässa på annan ort några dagar en sommar. På kvällen efter mässan satt jag ute och åt en ostmacka. En igelkott kom tassande och stod precis bredvid mig med nästan tiggande blick! Jag blev fascinerad och gav honom en bit bröd utan pålägg. Han åt upp och tittade efter mer. Jag matade lite till, sedan var han uppenbarligen mätt. Som tack fick jag ett JÄTTEHÅRT bett i hälsenan!!:) Jag skrattade, men samtidigt gjorde det ruskigt ont!
  Ja, nu har jag berättat mina igenkotts-erfarenheter i en lååååång story. Jag älskar dem!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Så underbart med igelkottar, de är så söta. Nu har vi inte sett några på ett antal år... synd tycker jag.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 10. Älskar också kottar, o fredagar med;)) nu underbart soffhäng med öppen verandadörr! Love it! Kram Fia

  SvaraRadera
 11. Så söt igelkott.. här har vi inte sett dem på år o dagar..men för flere år sen då hade vi 2 st..men de blev väl överkörda för man kan se nån som ligger på vägen platt..så synd.Jag vet inte om vi har nån inneboende.. jag hoppas inte det, men ute finns det möss...i våra fähus.Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 12. Mysigt med igelkottar har inte sett en sedan jag var liten tyvärr Kram MM

  SvaraRadera
 13. Åh.. så mysigt med en igge som inneboende! När jag var liten hade vi varje sommar en hel familj som bodde hos oss. Jag frågade mamma varje höst att ... snälla kan dom inte få flytta in till oss. Men svarat blev som du förstår alltid nej... och jag suckade och tyckte de var så trist :(

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram Marie

  SvaraRadera