Hejsan! här kommer receptet efter önskemål :) Busenkelt..
Ingredienser
50 g jäst4 dl vatten, 37°
3 msk matolja
1 tsk ljus sirap
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
Ca 7 dl vetemjöl ( tror jag tog något mindre mjöl)
Pensling:
1 ägg
solros frön
Gör så här
OBS! Bröden sätts in i kall ugn, 200°
Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner det ljumma vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt matolja, sirap och salt.
Blanda sist ner grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta samman till en blank och smidig deg.
Stjälp ut degen på mjölat bakbord och forma ca 16 bullar
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över solrosfrö.
Ställ in bullarna i mitten av den kalla ugen och sätt därefter i gång ugnen på 200°.
Sätt ugnen på vanlig uppvärmning och inte på varmluft eller annan inställning.
Bulllarna jäser under uppvärmningen och gräddas då temperaturen stiger.
Bullarna är färdiggräddade efter ca 25-30 minuter.
Lycka till! Ha en bra dag kramiz Jessica
Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner det ljumma vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt matolja, sirap och salt.
Blanda sist ner grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta samman till en blank och smidig deg.
Stjälp ut degen på mjölat bakbord och forma ca 16 bullar
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över solrosfrö.
Ställ in bullarna i mitten av den kalla ugen och sätt därefter i gång ugnen på 200°.
Sätt ugnen på vanlig uppvärmning och inte på varmluft eller annan inställning.
Bulllarna jäser under uppvärmningen och gräddas då temperaturen stiger.
Bullarna är färdiggräddade efter ca 25-30 minuter.
Lycka till! Ha en bra dag kramiz Jessica
Tack snälla!
SvaraRaderaJa det var ju enkelt..skall testa så fort som möjligt!!
Ha en fortsatt ljuvlig dag!
Kram Annika
Tack snälla för receptet.Ha en härlig dag.Kram Rita ♥
SvaraRaderaTackar allra mjukast för receptet! Hoppas jag får till dom oxå då...ha det så gott nu gumman Kram Gunilla
SvaraRaderaTack för att du delar med dig av receptet, måste testas framöver.
SvaraRaderaÖnskar dig en mysig helg.
Kram Britt
Hej.. Brödbullarna låter verkligen goda! Får bli att baka en dag :)
SvaraRaderaJag har något till dig, gå in & kika hos mig ;)
Kram Tilda
Det ser riktigt mumsigt ut, alltid bäst med hembakat.
SvaraRaderaHa det bäst
Kram
Annelie
Åh så gott! Tack så mycket :) Jag gillar verkligen solrosfrön, både i bröd och i sallader. I morgon fredag. Trevlig helg! :)
SvaraRaderaAnn-Louise
Smaskens ♥
SvaraRaderaFunderar på att baka lite frallor i helgen, har köpt Lidl-jäst dessutom, den är helt klart bäst;))
Ha en härlig fredag o helg!
Stor kram/ Fia ♥♥
Det ser jättegott ut och verkar ganska enkelt, och så bra att inte behöva vänta på att det ska jäsa.. =) Ska absolut provas en dag! Ha det så bra! Kram Petra
SvaraRaderaMumms va gott och enkelt.
SvaraRaderaDet ska jag me prova :)
Ha det gott
Kramar Sofia