Bloggvänner

torsdag 15 september 2011

Recept...


Hejsan!  här kommer receptet efter önskemål :)  Busenkelt..

Ingredienser

50 g jäst
4 dl vatten, 37°
3 msk matolja
1 tsk ljus sirap
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
Ca 7 dl vetemjöl   ( tror jag tog något mindre mjöl)

Pensling:
1 ägg
solros frön

Gör så här

OBS! Bröden sätts in i kall ugn, 200°

Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner det ljumma vattnet och rör om tills jästen är upplöst.

Tillsätt matolja, sirap och salt.

Blanda sist ner grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta samman till en blank och smidig deg.

Stjälp ut degen på mjölat bakbord och  forma ca 16 bullar 

Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över solrosfrö.

Ställ in bullarna i mitten av den kalla ugen och sätt därefter i gång ugnen på 200°.
Sätt ugnen på vanlig uppvärmning och inte på varmluft eller annan inställning.

Bulllarna jäser under uppvärmningen och gräddas då temperaturen stiger.

Bullarna är färdiggräddade efter ca 25-30 minuter.

Lycka till!  Ha en bra dag kramiz Jessica

10 kommentarer:

  1. Tack snälla!
    Ja det var ju enkelt..skall testa så fort som möjligt!!
    Ha en fortsatt ljuvlig dag!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Tack snälla för receptet.Ha en härlig dag.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Tackar allra mjukast för receptet! Hoppas jag får till dom oxå då...ha det så gott nu gumman Kram Gunilla

    SvaraRadera
  4. Tack för att du delar med dig av receptet, måste testas framöver.
    Önskar dig en mysig helg.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  5. Hej.. Brödbullarna låter verkligen goda! Får bli att baka en dag :)
    Jag har något till dig, gå in & kika hos mig ;)
    Kram Tilda

    SvaraRadera
  6. Det ser riktigt mumsigt ut, alltid bäst med hembakat.
    Ha det bäst
    Kram
    Annelie

    SvaraRadera
  7. Åh så gott! Tack så mycket :) Jag gillar verkligen solrosfrön, både i bröd och i sallader. I morgon fredag. Trevlig helg! :)
    Ann-Louise

    SvaraRadera
  8. Smaskens ♥
    Funderar på att baka lite frallor i helgen, har köpt Lidl-jäst dessutom, den är helt klart bäst;))
    Ha en härlig fredag o helg!
    Stor kram/ Fia ♥♥

    SvaraRadera
  9. Det ser jättegott ut och verkar ganska enkelt, och så bra att inte behöva vänta på att det ska jäsa.. =) Ska absolut provas en dag! Ha det så bra! Kram Petra

    SvaraRadera
  10. Mumms va gott och enkelt.
    Det ska jag me prova :)
    Ha det gott
    Kramar Sofia

    SvaraRadera