Bloggvänner

onsdag 14 januari 2015

☆ Grytbröd..


Hej hej
Gjutjärns grytan som var julklappen
från jobbet i julas..
kan användas till mer än grytor
Hittade ett recept på detta enkla
Grytbröd

3 dl ljummet vatten
3 dl ljummen mjölk
4 dl Grahamns mjöl
10 dl mjöl 
2 tsk salt
25 g jäst

Rör ut jästen med vattnet
tillsätt mjölken
varvat med mjöl sorterna
knåda till en smidig deg
forma den rund
jäs under bakduk 1 timme 

Jäs ytterligare en gång till  
ca 30 min i invirad i mjölad handuk

sätt in grytan i 250 gr i ugnen
medans du väntar på sista jäsningen

Ta ut grytan o mjöla i botten
lägg i brödet o locket på
grädda i nedersta i ca 20-25 min
ta av locket och sänk värmen till
225 gr grädda ytterligare 15-20 min


Festligt ser det ut
när det är gräddat
✻ღϠ₡ღ✻
Ha en fin slutspurt på veckan
redan Torsdag i morgon
Kram kram
Jessica

11 kommentarer:

  1. Hoppas det är lika gott som det ser ut, Nya sätt är alltid kul
    Ha en fin fortsättning på veckan
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Vilken kul ide!! Ser ju jädrns gött ut Jessica kram på dig o trevlig torsdag ♥Gunila

    SvaraRadera
  3. Oj, va gott det såg ut.. Det här måste jag testa.. Roligt när man hittar på såna här nya grejer ju ☺
    Så jag kopierar detta absolut och ska testa.
    Ha en bra dag och var rädd om dej.
    Kram Annci ♥

    SvaraRadera
  4. En gjutjärnsgryta är verkligen en av dom bästa sakerna man har i köket ! - Inte bara användbara och tåliga, utan också vackra.
    Att grädda bröd i den har jag faktiskt aldrig testat, men nu ska det bli andra bullar !
    Önskar dej en trevlig helg redan nu och sköt om dej !
    Kram / Anneli

    SvaraRadera
  5. En bra ide för när jag kommer hem till Wales. Har inte exakt en sådan gryta, men något liknande. Tack för inspirationen och ha en bra dag!

    SvaraRadera
  6. Åh vad häftigt, har aldrig sett eller hört talas om Grytbröd:)

    SvaraRadera
  7. Verkar spännande! Ser gott ut!! Ha en fortsatt mysig kväll! Kram Annika

    SvaraRadera
  8. Tack snälla vän för det spännande receptet, det ska testas :)
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  9. Det såg gott ut. har inte provat detta förut.
    Men tycker om att baka, så varför inte tack,tack.

    hajan

    SvaraRadera
  10. Å det måste jag testa såg lätt ut att göra och mumsigt, tack för receptet. Tråkigt väder så då kan det vara skönt med lite bak inne.
    Trevlig helg önskar jag dig/Maria

    SvaraRadera
  11. såg gott ut och lät enkelt
    ha en bra helg
    kramRosa

    SvaraRadera