Bloggvänner

fredag 30 december 2011

Gott nytt..



Hej!
Tack så mycke för alla fina kommentarer om mamma i föregående inlägget...Hoppas ni vill läsa fler inlägg framåt av samma sort ;) 
Tittar in o önskar er ett riktigt Gott slut o Gott nytt.Nyårsafton firar vi hemma bara vi tre,( Ev har Emil en kompis här ) lagar god mat o bara har det gott! man är så rädd om helgerna, i och med att man helgjobbar var tredje) Och faktiskt så är många hemma just på Nyår o tar det lugnt, o det passar oss bra! sen har Både Janne o jag ledigt på Måndag o då blir det bla praktiska göromål. vad ska ni hitte på i Nyår?
Kramiz Jessica

onsdag 28 december 2011

Mamma..



Mammas pelargoner...

Klätter rosen...
Elefantgräset är majestätiskt...
Skåp hon har målat o klätt med spets..


Hej på er..
Jag har tänkt att skriva om någon person lite då och då,som ombyte mellan alla ting.Först ut blir min mamma ! Här har vi Agneta som är gift med Bosse ( min pappa) född uppe i Norrland, kom hit som ung flicka med sin familj, sen blev hon själv ung mamma o födde mig dagen efter sin 18 års dag. sen efter många år (11 år) kom en tös (min syster) o efter några år en pojk( lillebror) (Hon blir 60 nästa år och jag 42.. Roligt med ung mamma,hon är en sådan person som kan det mesta, allt ifrån hem o trädgård,matlagning baka,sy,sticka,virka, teckna mm. ja en massa saker (som jag tyvärr inte ärvt) då jag varken syr eller stickar..hon ställer upp för sina nära, barn o barnbarn. o visst är det så att det är något visst med mammor.Hon tycker om att måla möbler o dyligt i vitt,stolen hon sitter i var knallröd från början,den köpte hon på loppis o vi tryckte in den i en liten golf.Ja det var syner det :)) Kort o gott om mamma,Bilderna bjuder på sommar ;)
Kram på er
Jessica

tisdag 27 december 2011

Tomtar..






Godmorgon!
Ja då var Julen över för denna gången,konstigt nog kändes det i kroppen när jag steg upp,nu blir det jobb i kväll så ordningen är återställd ;0 Läste på någon blogg att de sakta börjat plocka bort Julen,men det är väl i tidigaste laget?? även om det kan kännas skönt när man plockar ner den..men min får i af vara kvar ca 14 dagar till! Som tur är gör man ju som man själv vill ;) I år tog jag inte fram så mycke små tomtar,dessa är några utav dem,tänkte göra en gallring av julsakerna när de ska tillbaka upp på vinden,o bara behålla de saker som jag tycker 100% om,detta kommer jag även göra med alla ljus lyktor,o diverse inredningsföremål,känner att som det är nu kan jag inte fylla på med mer förräns det är gallrat..Så det blir nog en del till Myrorna..Nu skall jag i väg på något mindre kul..men det berättar jag om en annan gång...
Önskar dig som tittat in en fin dag
kramiz Jessica

måndag 26 december 2011

God fortsättning..






Hej!
Hoppas ni har haft en fin Jul! och att den fortsätter så.Här har det varit mycke god mat o annat smått o gott,Synd bara att den inte blev vit... Nu kan jag tänka mig att många står i kö för mellandagsrean! men det lockar inte..utan det får bli en sväng framåt..när det blir halva reapriset, då fyndar jag bra att ha saker ;) o kanske ett o annat plagg. Bilderna är på pyntet i min gran :) i år blev det guld och gräddvitt! Önskar er en skön fortsättning på Julen och tack för titten. från ett blogg ledigt änglaum ;)))) jag som skrev ses efter Jul ...
Kramiz Jessica

torsdag 22 december 2011

God Jul..




Hejsan!
Har haft min goda vän Marie på gröt frukost..så mysigt,hon hade med sig saffransskorpor i en jätte söt burk.Tack snälla! det sista små fixet kvar,eller blir man någonsin färdig? nåväl Granen är på plats o klädd efter timmar utav belysnings trassel....I går kväll/natt. det mesta inhandlat i matväg, någon liten klapp kvar att slå in.. Passar på att önska er en God -Jul
Ha de så bra med nära o kära
Så ses vi efter Jul
Julkramizar Jessica

onsdag 21 december 2011

Vinterskrud...

Glad tomtenisse..
                               Trälådan i vinterskrud...
Väderbiten lykta ;)

Gokväll i stugorna..
Tänk att man kan vara så glad för den lilla snön som kommit..har läst på en del bloggar att de har antingen massor eller inget...Prognosen ser ju inte ut att lova något heller...Tänk att man vill ha snö!! efter förra vinterns mängder.. I kväll har vi varit på ännu en fika o liten klapp/blom utdelning,denna gången hos min farmor.Sedan blev det kundvagnsrace på Ica maxi...I morgon är det kvällsjobb på schemat,och en frukostgäst dyker upp hos mig ;))
Ha en fin fortsättning
Kramiz Jessica


tisdag 20 december 2011

Julstämning..


Tomten hälsar välkommen..



Gokväll...
Här är jul stämmningen på topp ;) bakar kola snittar med pepparkakskrydda,finns inget som går upp emot peppar kaks doft mmmmm..
Annars har jag o Emil varit en sväng o lämnat några små klappar till min gamla mormor,vi träffas kanske inte på Julafton då vi går om varandra i bytes skiften,då man firar i omgångar på olika ställen, så det blev en fika i dag. Det roliga i år är att vi får fira med min bror o hans familj o deras lille viggo ;)
I morgon blir det julfika på jobbet och julklappsbyte för en femtiolapp..Jäklar vad jag jagade efter en klapp, ni vet ju själva vad man får för 50 kr o man vill ju att det ska likna nåt..
Ha det gott !så hörs vi snart igen
Kramiz Jessica




måndag 19 december 2011

I tomteverkstan...






Hej...
Äntligen jobb helg inklusive Måndag avklarad"pust"avslutade eftermiddagen med en tjejträff  o gott fika hos M, så dagen kunde inte avrundats bättre, nyss hemkommen lagom till Julkalenden ;) den missar jag inte..
Det lackar mot Jul o här jobbas det i tomte verkstan.. det blir några klappar att slå in om än inte så många som förr..det är så roligt att slå in paket.Efter Jul brukar jag hamstra lite julpapper o etiketter o dyl när de rear! Utmärkt att plocka fram året efter..
Tittar runt till er i morgon
Ha en fin kväll o tack för titten
Kramiz Jessica

fredag 16 december 2011

Julängeln..




Hejsan! 
Min lediga dag har bestått av städning ,stekt jul köttbullar bakat mjuk pepparkaka mm..
Sa jag ledig dag ;)) Julmusiken spelas på webradio..ljusen brinner så mysigt..
Denna fina julängeln kom jag över en gång.tycker så mycke om den..Gillar den gamla stilen.Har köpt nya Isabellas. så jag skall koka mig en kopp kaffe o sjunka ner en stund.O smaka på kakan förstås ;=)
Önskar er en fin helg
Kramiz Jessica


torsdag 15 december 2011

Vykorten skrivna..




Hejsan!
Bråda dagar nu till Jul,det märktes i dag när jag tog en sväng till köpcentrat,folk överallt,skulle köpa en liten julklapp till det årliga bytet på jobbet, så det blev en kortsväng.I em har Jag har suttit o skrivit de sista julkorten,det är roligt att både skriva o få kort!  o I dag damp faktiskt mitt första julkort ner i brevlådan ;)  bara nio dagar till jul,kan ni fatta det?  Knappt att jag kan.. hoppas ni inte stressar för mycke,det blir ju Jul i alla fall..
Tittar runt till er i morgon,för då är jag ledig,för att sedan jobba lör,sön o Måndag
Ha det så gott
Varma December kramar från
Jessica



måndag 12 december 2011

Pyssel är kul..






Hejsan!
 Våran mamma hade ordnat en så trevlig Lördags em/kväll med pyssel för oss tjejer.Hon hade beställt en hel låda från panduro,smäll karameller gjordes,strutar dekorerades med decoupage,små trähjärtan pyntades mm..hon bjöd dessutom på glögg, godis, pepparkakor o god Västerbotten paj med sallad.
Det var jätte roligt!Tack snälla mor för en mycket rolig pyssel träff :)
Helgen avrundades med en fantastisk jul konsert med underbara jul sånger..
Denna veckan bjuder på bla Tjejträff hos M,ska bli mysigt! sen lite av varje förstås
Ha en fin vecka
Kramiz Jessica



lördag 10 december 2011

Lördagsmys..

Jul i lilla skåpet..

                                       
En kär julklapp från en vän ...


Hej!
Tittar in så här på Lördagen,i em blir det pyssel träff hos Mor,med syster o svägerska,och en sväng på En Julmarknad i deras närhet..Mina grabbs skall gå på ute match som spelas på en special byggd Arena här på Elmia i Jönköping, mellan Hv71 och Linköping.O då passar vi på ;) pysslar dricker glögg o tjattrar.. I morgon (Söndag) kväll ska jag o Mor gå på en julkonsert som heter klingande Julkort,ska bli trevligt.
Ha en fin fortsättning på helgen
Vad hittar ni på?
Kramiz Jessica


torsdag 8 december 2011

Vinterland...


Hej mitt vinterland...
Äntligen säger jag o många med mig snö!!! den riktiga känslan börjar infinna sig,om det nu bara kunde hålla sig så här lagom...Och inte ställa till trafik kaos eller insnöade bilar ;) önska kan man ju hi hi.. Kan säga att vi som har delvis ute jobb( många med mig)  så är det att traska som en michelin gubbe mellan vårdtagarna o sen klä av sig tre lager när man kommer innanför dörren innan man kan hjälpa dem.. oj nu blev det  visst  lite gnäll i af ;) men vackert är det med snö.I dag är det kvällsjobb på schemat,o enligt smhi skulle det dra in oväder i em kväll, alltid lurigt när man skall köra hem sen!,kan tänka mig att det jul handlas, pyntas, bakas steks köttbullat mm hos er! Här blir det inte mer än ett varv med damsugaren i dag o lite plock,känns så! ha det så gott & njut av vintern
Kramiz Jessica

måndag 5 december 2011

Saffransbull pannan..

bild lånad från nätet..


Hejsan!
Hoppas ni har haft en fin helg,gårdagens lilla tripp gick till Göteborg.Vi började på Freeport "kungsbacka" ett outlet köpcenter,där hör o häpna hittade sonen vinter kängor ;) sen har han en favvo butik med Märket Fox,så lite julklapps inköp blev det där..Sen vidare mot Nordstan o Femman huset,där det finns en mysig liten butik ( klicka på namnet) Papeterie med smått o gott.Dagen avslutades med pizza i Borås.I dag har jag bakat den där Saffrans bull pannan o kan varmt rekommendera den! med smarrig fyllning.
Här kommer Receptet
Degen
25 g jäst
2,5 dl mjölk
1 pkt Saffran
75 g rumsvarmt smör
8,5 dl mjöl
1 krm salt
1 ägg
0,5 dl socker

Gör såhär..

Ljumma mjölken fingervarm,rör ut jästen i lite mjölk,tillsätt sen resten,samt mjöl,salt o socker,knåda i hop,tillsätt sedan ägget o smöret,knåda en liten stund,Jäs i ca 40 min.

Fyllning
75 g smör 
2tsk kanel
75 g mandelmassa 
1 litet rivet äpple

Kavla sedan ut degen till en rektangel, bre på smör o kanel fyllningen,riv mandelmassan över samt ett litet äpple, rulla i hop o skär i ca 18 bitarJ 
Lägg dem ganska tätt på plåten, Jäs ca 40 min till. pensla med ägg o strö pärlsocker över
Gräddas i 200 grader på mittersta falsen.. ca 20-25 min
Lycka till!

Ha en fin fortsättning o tack för titten
Kramiz Jessica


söndag 4 december 2011

Andra advent..


Söta små grisar från Blomsterland..

Husmusen hamnade här..

Tomtenisse..

Hej!
Ja då var andra ljuset tänt,så fort det går.... o fortfarande ingen snö i sikte,men än finns det hopp om en vit Jul.Denna helgen har bestått av en lite lugn Lördag (efter aw med goaste tjejerna i Fre kväll,så var kroppen lite trött i Lördags...förstår inte varför ;)) men roligt var det!  I dag blir det en liten utflykt, berättar sen!  I morgon är jag ledig,då tänkte jag baka en saffransbull panna,hittade receptet i Lantlivs jul tidning.Om den blir god ,får ni receeptet sen.Kanske man skulle börja slå i lite klappar också.Hoppas ni har det bra, o mys ordentligt så här på Söndagen..
Kramizar Jessica