Bloggvänner

onsdag 30 november 2011

Ett litet Hej..


Hej..
Tittar in så här i bråda tider ;)) har varit med sonen o jagat vinterskor.. blev nästan tokig,de flesta finns upp till 45,men han har 46 o det är näst intill omöjligt att hitta, o skulle det råka på att finnas ett par så rynkas det på näsan !! har lagt många timmar på letande som inte gett resultat... hade tänkt baka, men stadsturen tog musten ur mig!nu blir det definitivt att beställa från nätet! Fick lite tips på var de har stora storlekar .så nu blir det nätfiske ;) Nu blir det snart Bonde söker fru...I morgon blir det till att ta nya tag.I kväll kommer nog John Blund tidigt.
Ha en go kväll kramiz
Jessica

söndag 27 november 2011

Första ljuset..






Godmorgon!
Nu äntligen får vi tända det första ljuset,känslan är något extra speciellt..Så mysigt med alla Advents ljus o
 stjärnor i alla fönster,piggar upp det snö lösa mörkret (de söta ängla siffrorna har jag fått av min svärmor) Jag skall strax åka i väg till jobbet o arbeta min sista dag på denna helg...Har morgonfikat alldeles för mig själv i ett sovande hus.En sväng på stadens Julskyltning efter jobbet, hör ju absolut till,även om det inte är som förr.kommer i håg skyltfönstren med papp som avtäcktes självaste skylt söndagen.Vissa saker var bättre förr ;) Hoppas ni får en jätte mysig dag! tittar runt till er i morgon,då är jag ledig ;)
 Många kramizar Jessica

fredag 25 november 2011

Andra drömmar..


Hej!
Jag fortsätter på temat Drömmar...I natt drömde jag nämligen att någon tagit ner mina julgardiner!! och hängt upp andra ;) o inte var det två likadana heller! låter ju inte klokt ha ha...undrar vad som rör sig i huvudet om nätterna...tror man jobbar för fullt,Men de hängde ju kvar när jag kom upp.Dessa gardiner köpte jag förra året de får hänga med i år också..kortet är från förra året,på köpet får ni se min goa lillebror med hans lille gullunge Viggo,som ni får se då o då :) Var bara tvungen att berätta.....Snart dags för jobb i dagarna tre
Trevlig helg! kramiz
Jessica

torsdag 24 november 2011

Drömmar..





Hejsan!
Kan tänka mig att det stökas för fullt! Adventsstakar o stjärnor som skall upp.. sladdar skall på plats,o samma visa varje år,var är alla förlängningssladdar?? evigt lånande bland övriga lampsladds förlängningar ;))  o en o annan groda hoppar ur munnen... Visar några bilder ur fjolårets Vakrehjem,det bästa med dyra inredningstidningar är, att man bläddrar om o om igen.. Drömmer sig i väg en stund,eftersom jag inte har ett stort vackert hus på landet eller dessa fina ting,(utan bor i ett radhus byggt på 90 talet) så får man dream on...Man får göra sitt bästa av sina möjligheter o sitt kryp in,För det är ju så roligt ;))
Ha det nu så bra o pynta på....Snart tänder vi första ljuset.
Kramiz Jessica


tisdag 22 november 2011

Nostalgi..









Hejsan!
Måste visa er vad som fick följa med hem i dag . Denna Tidning "Veckojournalen, från 1917.Fastnade för den för att det var så fina bilder , texter o gamla annonser i den. visar er några bilder,omöjligt att få med texten då skulle inlägget bli långt.... Tänk nästan 100 år gammal o så välbevarad o  kostade bara 1 krona , fast det var nog mycke då förstås! Det får bli till att läsa ordentligt i kväll! Annars rullar det på, Nu är det kaffet som hägrar, pausar mellan fönsterputs i kök o gardinbyte :) Ha det så gott! kramizar Jessica


söndag 20 november 2011

Mysiga Granarp..

 
                              Deras fina hus..
                                        Sjön ligger så stilla...


Huskatten...

Hejsan!
Har ni lika grått o regnit som hos oss? vi skulle gått Tipspromenad i dag, men vi kunde konstatera att det regnade för mycke..så det blev gott 11 kaffe hos våra vänner Granarparna, de bor så vackert ute på landet med skogen som granne,(de översta kortet är ej taget i dag),som de övriga.Lagom till vi kom dit blev det uppehåll så typiskt,så efter fikat blev det en liten promenad o lite mossa plockades för kommande projekt...passade på att fota  litegrann, deras katt var den enda som frivilligt ställde upp ;) Janne hann inte protestera! Pojkarna gick runt hela sjön som är en sträcka på ca 5 km,sen stannade Emil kvar där i em.Nu puttrar maten på spisen o jag passar på att lägga in lite bilder.Hoppas eran helg varit bra också.
Önskar er en skön em/ kväll 
Kramiz Jessica



lördag 19 november 2011

Det lilla extra...



Hejsan!
Vi har en handelsträdgård i våran närhet titta gärna in på hemsidan här Backamo handelsträdgård  som har så mycke fina blommor o smått o gott,jag köpte en ljuslykta till min vän i rosa o vips så hade tjejen snott om rosa silkespapper, satt den i en vit påse ,med ett rosa band om...ser så piffigt ut, De lilla tagset köpte jag o det sattes på påsen. De tar inget extra för de piffar till, det gjorde däremot en annan butik i stan,då tog de 10 kr för ett vitt papper om en hyacint o ett vinrött presentsnöre (hyacinten kostade 20 kr... det är ju inte tian i sig,utan ett vitt papper ett varv om ja ja...jag går inte dit o går på den niten mer.... det var ju liksom inget cellofan om! present o julklapps inslagning bjussar ju de flesta butikerna på oavsett om det är en liten tvål! nog ventilerat om det!!Önskar er en fin dag ni som tittar in..
Kramiz Jessica

fredag 18 november 2011

Gamla godingar..


Hejsan!
Efterlängtade Fredag! i dag är det grått knappt dagsljus,går fortfarande i morgonrocken o stuffar..Kanske skulle se en gammal kostymfilm i kväll! älskar ju dem förutom Thriller o drama.Har ganska många av dessa skönheter... fast jag får nog se dem själv ;)) övriga skulle inte vilja göra mig sällskap..Vad ska ni hitta på i helgen? I em ska jag till Bettan o gratta o i helgen skall vi försöka få till en fika med Granarparna,kanske repris på Tipspromenad på Söndag! se så mycke bättre i morgon kväll, sen kan det alltid bli andra saker som dyker upp,den som lever får se... :)) (ordspråk)
Trevlig helg! kramizar
Jessica


onsdag 16 november 2011

Snörkängor till Tilda..






Gokväll!
Äntligen kväll,denna dagen har varit lång,men nu ser jag ett slut på den,Tänkte krypa ner o ta med mig det nya numret av Lantliv hade beslutsångest i affären om vilken av alla tidningar med Jul inspiration,jag skulle välja, i bland är inte livet lätt ;)) Sen låg ett pyttelitet kuvert i brevlådan med dessa söta Tilda snörkängor i.Ett tradera köp ( aningen dyra men så söta) i morgon blir det jobb sen ledigt i dagarna tre! Igen... ja i Måndags hade jag ju en sem dag...så därför blev denna veckan kort! På Fredag em ska jag till en gammal kompis o gratta henne lite i förtid.ska bli trevligt.Ha det nu så bra!
Natti Kramiz Jessica


tisdag 15 november 2011

Mysigt med mossa o Hyacinter..




Godmorgon!
Ja det blev några dagars uppehåll.men har läst i kapp lite hos er eller läst mellan raderna så där :) Har haft några trevliga dagar med helgens torgrunda,tipspromenad med familjen, film tajm här hemma såg en av "Irene huss" filmer me like! I går var Janne o jag på stan (tog en sem dag ) så fick jag ett par jeans o en jumper i försenad present! Gå på stan en Mån fm så lungt i alla affärer! sen var vi på Öppethus på Gymnasieskolan som sonen är intresserad av.El programmet,det var spännande..Sen tassade jag upp till floristerna o kikade när de gjorde kransar o arrangemang så duktiga(fick lite tips hi hi) jag har ju varit o plockat massor av mossa,inköpt hyacinter mm,visst är det en mysig tid !Så i dag blir det kvällsjobb efter några dagars ledighet...Hoppas ni får en fin dag!
Kramiz Jessica

torsdag 10 november 2011

Ljus i vårt hus o en vinst..





Hej!
Hoppas ni har det bra! nyss hemkommen efter ett kort em pass,handlat o stuvat in varorna,så skönt att slippa det i morgon... Måste visa er den fina vinsten som jag vann hos Lisa -Maja som har den fina bloggen Kärt o blandat. Blev så jätte glad, Tack än en gång,skall snart hitta en plats åt den fina kom i håg tavlan. På Lördag blir det torget med min vän Marie o kanske en fika på det :) grabbarna i huset (stor o liten) skall på inomhusflygning med Sina små leksaker  : ) Sen blir det lite blandad kompott resterande.
Önskar er en trevlig helg Kramiz Jessica

onsdag 9 november 2011

Lille Viggo..

Reserverad...
Nu vågar jag le litegrann..
faster var ju inte så farlig ;)

Hej!
I går var jag ledig o höll på hemma halva dagen,sen åkte jag till Mor för att träffa mitt lilla syskonbarn Viggo,som en del av er sätt förut!,hon är barnvakt ett litet tag framåt åt den lille gossen.Han är dock lite reserverad mot mig,men tinade lite mer efter ett tag,man ses ju inte så ofta.Visst är det en härlig tid med de små :) men oj vilken fart överallt o ingenstans hinner han med på ett ögonblick...Puss på dig gullunge.I dag efter jobbet, blir det en Eftermiddags tjejträff med promenad o fika,eftersom en av tjejerna har en liten Emil ,så passar em bäst för henne.Ha det gott så ses vi snart igen.
Kramiz Jessica


tisdag 8 november 2011

Födelsedagspresenten..




Hejsan!
Lovade ju att visa den fina ringen som jag fick,tycker om det som är lite annorlunda och som inte alla har, Mamma har köpt den när hon var på Julmarknad nu i höst på Åminnebruk.Det som var lite roligt var just tillverkningen (se texten) och man kan se både en tomte nisse eller en båt i ringen)kan ni det? Vad mycke duktiga hantverkare det finns.I dag är det lika grått,men vad gör väl det när man är ledig ;) här steks biffar o dammsugs mellan blogg tittandet hi hi.Önskar er en toppen dag.
Kramizar Jessica

söndag 6 november 2011

Hej hopp..


Hejsan!
Nöjd o belåten efter att klarat av en helg på jobbet,en jobb dag kvar innan det blir ledighet.Helgens kalas hos Mor o far var mycke trevligt! Tackar tackar..fick fina presenter bla en ljuvlig silver ring! visar den senare... Emil var med våra goda vänner i Västervik förra veckan och besökte Vimmerby o Astrid Lindgrens värld där det var Höstmarknad.Här bjuder han o deras lilla Mira på pose i Emil o Idas Flagghissning! Kul att de stora grabbarna hängde med  i sagornas värld ;) Önskar er en skön Start på veckan, Kikar runt till er i morgon..
Kramiz Jessica


fredag 4 november 2011

Trevlig helg mina vänner..



Hej på er..
Oj vad denna veckan rusade förbi, Onsdags träffen blev framskjuten till nästa Onsdag,så jag passade på att fortsätta Julklapps inköpen,dock blev det inga storköp! fantasin tryter....Därför är det bra att börja tidigt :) I dag är jag ledig, och har börjat dagen med att baka en kaka till helgens sammankomst hos mor o far, sen skall här städas lite,för sen väntar jobb i dagarna tre...så  jag vill passa på önska er en fin helg, Receptet på den goda kakan kommer här ( receptet kommer från en gammal vän)
Kramizar Jessica
TG`S Goda Mördegsformar med gottit i
200 g rumsvarmt smör
1/2 dl socker
5 dl mjöl
Blandas i hop

Tryck ut degen i folieformar inte för tjockt
Grädda i 175 grader 10 min

Under tiden
Rör ihop


100 g smält smör
1,5 dl socker
4 msk grädde
2 msk sirap
1,5 dl hackad mandel
2 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
Koka i hop
Ta ut plåten o klicka en klick i varje form in i ugnen 10 min till!Fortfarande 175 grader

Julburken fick komma fram...

Enkel men farligt god!
Lycka till ;)

onsdag 2 november 2011

Pyssel är kul..





Hejsan!
Måste börja med att tacka för Grattis hälsningarna! några listade ut att den ena födelsedagen var min egen ;) Dagen spenderades på jobbet... med go fika hos mor på hemvägen! Firar o träffs gör vi till helgen,vi har tradition att träffas hos just mor o äta lite gott just Allahelgona helgen.O eftersom vi fyller dagarna efter varandra så passar det ju bra.Jag jobbar, så jag får försöka dela mig mittitu hi hi..passade på att dekorera några små påsar i all enkelhet.. roligare att ge bort en liten sak så här tycker jag! i min pyssellåda finns lite smått o gott som just små detaljer! Önskar er en fin fortsättning på veckan!
Kramizar Jessica